Vinterdæk i Tyskland – Bemærk det er lovpligtig

Der er måske mange der har hørt i nyhederne at det nu i vinterføre er blevet lovpligtig i Tyskland at kører med dæk der er velegnet til vinterkørsel i hele Tyskland, og det har naturligvis betydning når du benytter billeje Tyskland.

Når du beslutter dig at benytte billeje i Tyskland så skal du naturligvis være sikker på at den bil du får udleveret er monteret med vinterdæk, for ellers overtræde du lovningen i Tyskland, og står til en bøde hvis du bliver stoppet af tysk politi. Bøden for at blive stoppet med sommerdæk er som standard 40 EUR, men hvis du har været til gene for trafikken så stiger bøden til 80 EUR, og der er jo ingen grund til at skulle betale en bøde, når du kunne have undgået den hvis du havde vinterdæk på bilen.

Hvad skal du så gøre når du benytter billeje Tyskland ? Svaret er egentlig helt enkelt, for du skal egentlig ikke gøre så meget, for i og med at det er lovpligtig i Tyskland at have vinterdæk på bilen, jamen så sidder de monteret som standard på de biler der bliver brugt til udlejning i Tyskland.

Hvis du har planer om at kører på fx. skiferie i en lejebil fra Tyskland, så bestil på samme tid som du bestiller billeje Tyskland vinterkæder hvis det er nødvendigt, for at er du sikker på at kommer frem til dit feriemål. Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at det er lovpligtig i nogle af lande ved Alperne, at have vinterkæder med i Bilen, så være opmærksom på det, når du bestiller billeje Tyskland.

Previous post:

Next post: