Sikkerhed når du bruger billeje

sikkerhed billejeDette er noget mange er bange for, men det behøver man ikke at være, når hvis man følger nogle helt enkelte råd, så behøver det faktisk ikke at være usikkert at bruge billeje – Du skal bare lige være opmærksom. Hvis det er første gang du skal ud og leje en bil, så kan det godt virke lidt “farligt”, men læs nedenstående, så er du også rustet til din første gang.

Når du møder op i fx. en lufthavn for at afhente den bil man har bestilt, så kan man første gang godt have lidt spænding i maven. Jeg havde det selv sådan, at det var en anden mand bil jeg skulle ud og køre, og så var ejeren slet ikke med. Det var på en eller anden måde lidt grænse overskridende for mig, og derfor var jeg faktisk nervøs. Jeg kommer hen til kontoret hvor jeg havde lejet en bil, og får fortalt at jeg havde bestilt en bil. De var utrolig søde, og de skulle egentlig bare have mit kørekort og et kreditkort, som skulle bruges som sikkerhed.

Jeg bliver på et tidspunkt spurgt, hvilken forsikring jeg kunne tænke mig, og det var jeg jo slet ikke lige forberedt på. Jeg havde to muligheder. Der var standard dækningen, hvor jeg mener jeg havde en selv risiko på 750 EUR, hvis der skulle ske noget med bilen. Så havde jeg også den mulighed, at jeg kunne tegne hvad de kaldte en superforsikring. Hvis der skete noget med bilen, så ville jeg ikke komme til at hæfte for nogen selvrisiko, så selvom jeg fik total skadet bilen, så kunne jeg bare aflevere den, og jeg ville ikke komme til at betale mere. Jeg spurgt naturligvis hvad den super forsikring ville koste, og eftersom jeg kun skulle bruge bilen i 4 dage, så ville den kun koste mig omkring 300 kroner. Jeg havde planer om, at jeg skulle køre omkring 2500 kilometer, og med så mange kilometer, så kan man jo hurtig få en skade. Jeg tænke derfor, at jeg ville købe den, det virkede som et godt køb. Forsikringen bliver beregnet pr. dag man har bilen, så spørg hvad det koster, og overvej så med dig selv, hvor mange kilometer du kommer til at køre, og hvor stor risikoen er. Jeg vælger den altid, hvis jeg fx. skal ind i en større bil i den sydlige del af Europa, for de har bare en helt anden tanke omkring parkering dernede, og du kan altså ret hurtig få en skade, og du kommer du at betale selvrisikoen, hvis ikke du har tegnet den ekstra forsikring.

Hvis du ikke tegne den, så skal du allerede på det tidspunkt hvor du afhenter bilen være opmærksom. I den leje papirere, der står der altid angivet, om den bil du har , har nogle skader fra starten af. Når du kommer ud til bilen, så er det første du skal gøre, at gå en rundt omkring bilen, for at se om der er nogle skader, der ikke er anført i leje aftalen. Hvis det er tilfældet, så må du ikke køre ud af parkeringsanlægget, for i det øjeblik du gør det, så hæfter du for bilen. Hvis der er sådan skader, så kontakter du selskabet du har lejet bilen af. På den måde så er du sikker på, at du ikke kommer til at betale for skader du ikke selv har lavet. Det er en utrolig god sikkerhed for dig. Så uanset hvor lang rejsen har været, og hvor lidt lyst du har til at gå den runde, så gør dig selv den tjene at gøre det. Jeg har nogle gange opdaget nogle skade, og måske var jeg kommet til at betale for dem. Min erfaring siger mig, at man i den sydlige del af Europa, ikke går helt så meget op i skader, som man fx. gør det i Tyskland. Du kan på den anden side også regne med, at bilerne i Tyskland er af den bedste standard, og det er nok det land jeg bedst kan lide at benytte mig at billeje.

Et andet godt råd er, at du skal sørge for at læse lejeaftalen. En ting du også skal være opmærksom på er, hvad reglerne er omkring benzin. Det er forskellige fra land til land, for nogle steder er der en tank benzin med i lejen, og det betyder at du får bilen fyldt op, og du skal så ikke fylde den på inden du afleverer den. Hvis du derimod skal aflevere bilen fyldt, så gør det, for du kommer til at betale for benzin, og så kommer der i de fleste tilfælde et gebyr for at fylde den op – Stop derfor ved den sidste tank station, så kommer du ikke til at betale mere end du regner med.

Ellers er det sidste råd, at du skal give dig tid til at læse den papirer inden du skriver under, og det kan godt være der står mange i kø, og det måske ikke passer udlejningsselskabet, men husk på, at du hæfter for det som du har skrevet under på – Så læs det, så du kender betingelserne.

Previous post:

Next post: